015/ 334 910, 015/ 334-911 osstojan@gmail.com
Izaberite stranicu

Велики јубилеј, који ове године обележава српска црква, 800 година аутокефалности , био је повод за јавни час који је одржан на Савиндан у храму Свете Тројице. Час под називом „800 година светосавља“ био је део овогодишње прославе школске славе.

Порта храма је била пуна ученика наше школе који су се, након молитве Светом Сави, упознали са историјским околностима и начином на који је Свети Сава издејствовао самосталност цркве у 13.веку, тј. 1219. од византијске патријашије. Ученици су чули које то вредности истиче и велича светосавља. Својим делањем Сава нам је оставио буквар вредности које чине:доброта, доброчинство, љубав, молитва, храброст, образ, храброст и хвала.

Део часа био је квиз знања о животу и раду Светог Саве. Знање ученика наградио је храм Свете Тројице пригодним поклонима.

На крају час присутнм се обратио старешина храма отац Раде Теодоровић пригодном беседом. Песмом „Расти,расти мој зелени боре“ у извођењу Сање и Саре Андрић завршен је јавни час.

Час припремила наставница српског језика Сања Цвејић и ученици 8-6: Сара Андрић, Анђела Нешковић, Теодора Нинковић, Бојана Спасић, Ана Мишић, Лука Николић и Милорад Димитрић.