Izaberite stranicu

УПИС ПРВАКА

        ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА РОДИТЕЉЕ/ЗАКОНСКЕ ЗАСТУПНИКЕ

Поводом уписа у први разред основне школе за школску 2020/2021. годину за децу која су рођена од 1.марта 2013. године до 1. марта 2014. године на основу дописа Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије, у сарадњи са Кабинетом Председника Владе и Канцеларијом за информационе технологије и електронску управу, обавештавамо родитеље/законске заступнике о следећем:

  1.   Родитељи/законски заступници од среде 1. априла 2020. године биће у  могућности да ступе у контакт са школом у коју желе да упишу своје дете преко  нове услуге „ Исказивање интересовања за упис у основну школу“ на порталу еУправа.
  2. Приступ порталу  https://ezakazivanje.euprava.gov.rs/ се врши Вашим налогом са еУправе.
  3. На тај начин родитељи/законски заступници будућих првака остварују комуникацију са школом у коју ће бити уписано њихово дете( школе евидентирају заинтересованост родитеља/законских заступника за упис детета).

Напомена:  Уколико родитељ/законски заступник искаже на овај начин заинтересованост, не доводи се у питање упис детета у први разред основне школе

  • Сви  родитељи који користе ову електронску услугу биће обавештени о датуму уписа у основну школу.

По дефинисању датума уписа у основну школу на порталу еУправа биће доступна услуга заказивања термина за упис и тестирање које ће омогућити родитељима да једним одласком у школу заврше све поцедуре око уписа и то без потребе доношења  иједног документа као и да обаве тестирање са психологом/педагогом.

Поштовани родитељи/законски заступници деце, наших будућих ученика поступите по корацима о којим смо Вас обавестили на горе наведен начин и пратите следеће обавештења.

ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА УЏБЕНИКЕ

Сви родитељи/законски заступници који су заинтересовани за куповину уџбеника преко школе могу контактирати Тамару Мићић на телефон 064/569-19-03 и на тај начин добити неопходне информације.