015/ 334 910, 015/ 334-911 osstojan@gmail.com
Izaberite stranicu

ПСИХОЛОГ/ПЕДАГОГ


Драги ученици,

На сајту Завода за вредновање квалитета образовања и васпитања https://ceo.edu.rs/%d0%b7%d0%b0%d0%b2%d1%80%d1%88%d0%bd%d0%b8-%d0%b8%d1%81%d0%bf%d0%b8%d1%82-%d1%83-%d0%be%d1%81%d0%bd%d0%be%d0%b2%d0%bd%d0%be%d0%bc-%d0%be%d0%b1%d1%80%d0%b0%d0%b7%d0%be%d0%b2%d0%b0%d1%9a%d1%83/

можете наћи следеће информације које су за вас веома значајне:

1.  Збирке за завршни испит

2.  Збирке тестова

3.  Тестови са претходних завршних испита

4.  Пробни завршни испит

5.  Пријемни испити

Платформа Завршни испит садржи задатке из математике и српског језика, намењене ученицима  који се спремају за полагање завршног испита.

http://www.zavrsniispit.math.rs/

Задаци за Малу матуру биће на РТВ од 01. априла

http://rtv.rs/matura

                                                                                                                                     СРЕЋНО!


Драги ученици и родитељи,

На сајту УНИЦЕФ-а можете наћи неке одговоре на недоумице о корона вирусу које сви имамо ових дана.

НАЈЧЕШЋА ПИТАЊА МАЛЕ ДЕЦЕ О КОРОНА ВИРУСУ

https://www.unicef.org/serbia/najcesca-pitanja-male-dece-o-korona-virusu

НАЈЧЕШЋА ПИТАЊА АДОЛЕСЦЕНАТА И МЛАДИХ О КОРОНА ВИРУСУ

https://www.unicef.org/serbia/najcesca-pitanja-adolescenata-i-mladih-o-korona-virusu


Драга децо, ове прoлећне дане проводимо у кући што је за вас сасвим неуобичајено. Како бисте квалитетно попунили своје слободно време, позивамо вас да, уз помоћ интернета, посетите неке од понуђених садржаја.

Чекамо ваше утиске!

http://www.nhmbeo.rs/izlo%C5%BEbe/virtuelni-muzej.331.html  – На сајту Природњачког музеја можете посетити Дино парк на Калемегдану, Изложбу минерала Трепче …

http://www.narodnimuzej.rs/ – Народни музеј и и Виминацијум

https://stari-dvor.futuring.rs/sr#front-side-2 – Шетња Старим двором у Београду

https://www.navidiku.rs/  –  интернет портал Београда

https://www.portalmladi.com/ – Портал млади нуди вам доста интересантних садржаја

https://www.nationalgeographic.rs/vesti/14950-u-svetu-i-kod-nas-biblioteke-koje-su-otvorile-svoje-onlajn-riznice.html?fbclid=IwAR37D2gMYRjKosCqLPRMuOz7gAz2OPIGa5OPDihi0LRyXSO6cFO_C7u61zQ  – Виртуелне библиотеке

https://www.narodnopozoriste.rs/narodno-pozoriste-pocinje-sa-emitovanjem-predstava-putem-interneta?fbclid=IwAR0NvsqNeGP_sv9fulu9OgCPdh9Yq5S7E6kuel-8h7NESVWjpp-FFuCTKyE  – Народно позориште (представе)


Министарство просвете,науке и технолошког развоја

РИЗНИЦA ИГАРА – за децу и одрасле

„Ризница игара” коју су креирали студенти четврте године педагогије и наставници Катедре за предшколску педагогију Филозофског факултета Универзитета у Београду, у сарадњи са Сектором за предшколско и основно образовање и васпитање Министарства просвете, науке и технолошког развоја садржи предлоге игара које деца у тренутној ситуацији могу играти у кући.

Ризница представља и подстицај деци и њиховим породицама да заједно проведу квалитетно време. Осим тога, васпитачи могу да користе ову ризницу и да деци и породицама са којима остварују комуникацију у условима ванредног стања предлажу игре, као и да у интеракцији са њима, креирају јединствене ризнице игара на нивоу својих васпитних група.

На тај начин, стварајући заједничку „Ризницу игара“ са децом и породицама као динамичку збирку која се допуњује, развија и обогаћује током времена, васпитачи стварају јединствену, заједничку причу о поверењу, узајамној подршци и снажној вези деце, породица и васпитача у тешким временима кроз која пролазимо. Због тога ће свака Ризница бити по себи вредна, аутентична и непоновљива прича о проживљеном искуству.

Уводни део „Ризнице игара“ садржи подсећање зашто је игра важна и које су кључне карактеристике игре (добровољност, посвећеност, активитет и истраживање, богатство начина изражавања, размена и интеракција, уживање и забава).

За дете, игра је суштински део живота, основни начин на који дете упознаје свет, упознаје себе и гради односе са другим људима. Игра једнако може помоћи и деци и одраслима да се осете моћно, да буду активни и креативни, да истражују, стварају, испробавају, мењају, заједно уче и померају границе могућег. У заједничкој игри можемо боље разумети и подржати једни друге и стварати драгоцена заједничка искуства која су већа лекција од било каквог уџбеника.

Ризницу игара можете да погледате ОВДЕ:

http://www.mpn.gov.rs/wp-content/uploads/2020/04/RIZNICA.pdf