015/ 334 910, 015/ 334-911 osstojan@gmail.com
Izaberite stranicu

Драги осмаци,

Од ваших одељењских старешина сте добили корисничко име (које није комплетно – прочитај ставку два доле) и шифру за приступ порталима за учење на даљину и за полагање како пробног тако и правог завршног испита. Потребно је да урадите следеће:

1. За приступ апликацији на адреси https://teams.microsoft.com вам је потребно корисничко име (адреса електронске поште).

2. То корисничко име (адресу електронске поште) добијате када  на корисничко име које сте добили од одељењског старешине надовежете „@eprosveta.ac.rs“ (без наводника).

нпр. Ако вам је корисничко име 26_r8os_o1_u1   сада ће гласити 26_r8os_o1_u1@eprosveta.ac.rs

3. За шифру користите низ цифара који сте добили од разредног старешине који починје са Uu. (уносите и слова и тачку и цифре без размака).

нпр. Uu.8554840

4. Kорисничко име и шифра који се користе за пријаву на платформу mojaucionica.gov.rs су без наставка „@eprosveta.ac.rs„.

Опширнија упутства можете пронаћи на линку: https://rasporednastave.gov.rs/doc/teslaedu/uputstvo-za-koriscenje–ucenici.pdf

Oнлајн пробно тестирање ће бити спроведено по следећој динамици:   22. априла 2020. – тест из српског/матерњег језика 23. априла 2020. – тест из математике 24. априла 2020. – комбиновани тест Ученицима ће сваки тест  бити доступан 12 сати (од 8.00 до 20.00) , како би могли да му приступе у време кад технички или други организациони или породични услови дозвољавају. Преко платформе mojaucionica.gov.rsи налога који им је проследио одељењски старешина, ученик приступа решавању тестова. Ученик ће на почетку сваког теста бирати језик на којем ради тест. Сваки ученик ће моћи само једном да приступи решавању теста, које ће бити временски ограничено! То значи да када ученик приступи тесту, мора и да га заврши у року предвиђеном за рад. На почетку теста, ученици ће добити обавештење о дужини трајања тестирања. Повратну информацију о резултатима теста ученик ће моћи да види након дванаесточасовног истека времена за решавање теста, када ће решења бити доступна, а ученик ће моћи да им приступи и анализира их. Наведено ће бити могуће логовањем на платформу са истим приступним налогом као и за решавање тестова. Анализе задатака сва три теста ће бити емитоване и на каналу РТС 3, у терминима који ће накнадно бити утврђени. За ученике који немају техничке могућности да раде онлајн тест (они који не прате наставу онлајн), школама ће бити на располагању сва три теста у ПДФ формату, на дан комбинованог теста, тј. 24. априла, како би их одштампале и проследиле родитељима. Уколико су у могућности, родитељи могу да дођу до школе и преузму тестове у складу са мерама безбедности и под условом да не буду уведене ригорозније мере забране кретања. Ради ефикасности и што већег обухвата ученика тестирањем, препорука је да школе на време обавесте родитеље и прикупе информације о потребама за штампаним тестовима. Ове тестове родитељи неће враћати школи, већ ће наставници кроз редовну комуникацију са овим ученицима добити информације о њиховом постигнућу и на основу тога дати упутства и материјале за учење – припрему за завршни испит. Уколико не буду постојали услови за преузимање штампаних тестова, ученици ће преко РТС-а моћи да виде задатке и њихова решења.