015/ 334 910, 015/ 334-911 osstojan@gmail.com
Izaberite stranicu

Ученици и колектив су и ове године обележили школску славу – Савиндан. Овогодишња прослава била је јединствен и први пут реализована на овакав начин. Наиме, први пут ове године у обележавању школске славе учествовали су сву ученици наше школе и све школске јединице. Повод за овај начин обележавања је велики јубилилеј који црква обележава ове године- 800 година самосталности српске цркве.

Свака јединица је на свој начин обележила тај дан. У матичној школи сви ученици од 1.до 8.разред, са својим учитељима и разредним старешинама, одржали су рецитал о животу и раду Светог Саве. Програм у матичној осмислио и реализовао вероучитељ Сретен Божић.

Школа у Горњој Врањској Савиндан обележила квизом знања о животу и раду Светог Саве. Ученици су за своје знање награђени књигама. Програм осмислио вероучитељ Перица Симић, уз помоћ разредних старешина и учитеља.

Школа на Летњиковцу школску славу је обележила у два сегмента. У храму Свете Тројице одржан је јавни час „800 година светосавља“ коме су присуствовали сву ученици од 1.до 8.разред школе са Летњиковца и ученици из Поцерског Причиновића. Део часа је био квиз о животу и раду Светог Саве. Знање ученика је наградио храм Свете Тројице пригодним поколном. Присутним ученицима се обратио старешина храма отац Раде Теодоровић. Час јеприпремила наставница српског језика Сања Цвејић заједно са ученица 8-6. Други сегмент прославе на Летњиковцу је била свечана приредба за госте и колектив школе. Њу је реализивала вероучитељица Милица Симић. Као и претходних година, награђени су ученици и наставници који су у претходној шклској години освојили нека од прва три места на окружним и републичким такмичењима.