Музички викенд

И овог пролећа, у нашој школи, орило се од народне изворне музике.

Наставница Музичке културе, Милена Гавриловић, у сарадњи са осталим колегама, организовала је и овај Музички викенд, који је постао традиција у нашој школи. Захваљујући преданом раду, постали смо највећи чувари народне изворне музике у нашем граду. Поред најталентованијих ученика Стојанове школе, као и сваке године, гости ове дивне и вредне манифестације, били су и ученици школа из Липолиста, Мачванског Причиновића, Мајура и Богатића али и ансамбл КУД ,,Хајдук Станко''. Публика, наши ученици и њихови родитељи, и ове године уживали су у дивним песмама, али и игри и инструменталном извођењу најмузикалнијих младих Стојановаца и осталих учесника Музичког викенда.

Текст и фотографије: Ружица Матић

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Дан књиге

СТОЈАНОВЦИ ОБЕЛЕЖИЛИ 23. 4. - СВЕТСКИ ДАН КЊИГЕ

Под слоганом „Читам, па шта!“  ученици и наставници српског језика, пету годину за редом,  обележили су  Светски дана књиге.  У циљу афимрације лепе речи, неговања љубави према књизи и читању , у понедељак  24. 4.  одржан је квиз о познавању књижевности и књижевнотеоријиских појмова у коме су учествовали ученици петог, шестог и седмог разреда. Квиз је  реализива у школи на Летњиковцу.
У квизу је учестовало  10 ученика 5.разреда а њихов резултат је:
1.Давид Божић и Дуња Катавић (5-2)
2.Мина Панић и Урош Арсеновић (5-1)
3.Ана Бајевић и Анђела Живковић (5-4)
У квизу је учестовало  12 ученика 6.разреда а њихов резултат је:
1.Сандра Петровић и Немања Пантелић (6-4)
2.Јана Петровић и Тамара Јаковљевић (6-3)
3.Маја Николић и Милорад Димитрић (6-6) и Наталија Недић и Александра Павловић  (6-1)

У квизу је учестовало  12 ученика 7.разреда а њихов резултат је:
1.Наташа Ракић и Ивана Маринковић  (7-4)
2.Теодора Аврамовић и Синиша Николић (7-5)
3.Лука Ђукић и Тијана Ђукић (7-3)

ЧЕСТИТАМО!

 

Излет Срем- Посавина

Осмог априла мали Стојановци ишли су на излет који је организован у оквиру изучавања изборних предмета Чувари природе и Народна традиција.Посетили су Обедску бару и возили се бродићем. Имали су прилике да упознају живи свет овог заштићеног дела природе.Гледали су и научни филм о Обедској бари.

Деца су затим посетила Бојчинску шуму и комплекс Бојчинска колеба.Било им је занимљиво јер су видели и мазили коња из ергеле а уживали су и у игри на многобројним дечјим справама, љуљашкама, клацкалицама...

Излет је завршен посетом музеју у Мишару и споменику мишарским јунацима. Деца су уживала и много научила током овог дивног излета.

Текст и фотографије- Ружица Матић.

 

 

СПОРТСКО ДРУЖЕЊЕ

Одбојкашко спортско дружење ученица ОШ „Стојан Новаковић“ и ученица ОШ „Бранко Радичевић“ из Малог Зворника

Радионица

Радионица одељења 1-4, учитељице Светлане Станковић, из предмета Народне традиције одржана је 2. и 3. марта 2017. године. Ученици су заједно са својим родитељима израдјивали рукотворине у духу народне традијције.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

И ЈА СЕ БОРИМ

У среду, 15.2.2017. године на градском тргу ​ученици и запослени наше школе подржали су манифестациј​у​ поводом обележавања Светског дана деце оболеле од рака​ под називом "И ја се борим".​

СВЕТОСАВСКА ПРИРЕДБА

"У потрази за Деда Мразом"

Учитељице и учитељи трећег разреда из школе на Летњиковцу, припремили су и приказали новогодишњу приредбу. У овој чаролији уживали су сви ученици и запослени Стојанове школе, као и родитељи и многобројни драги гости ОШ "Стојан Новаковић" поносна је на своје учитеље и ученике због неизмерне креативности и огромног труда уложеног у ову новогодишњу магију.

Квиз знања ИСТОРИЈЕ и ГЕОГРАФИЈЕ

(Летњиковац, 5. децембар 2016.) Данас је у нашој школи одржан квиз знања из предмета историје и географије. Учествовали су ученици шестог разреда. Свако одељење (7) представљало је по 3 ученика. Иначе, квиз се већ тради- ционално одржава, скоро 20 година. Прво место и шампион за ову школску годину је одељење 6/4, са освојених 84,5 бодова (од 100). Вицешампиони су одељење 6/3, са само пола бода мање (84), а треће место је одељење 6/6. У шампионској екипи наступили су ученици: Пантелић Немања, Петровић Сандра и Вујановић Тијана. Такмичење су организовали наставници историје – Раденка Живановић и Споменка Спајић и географије – Зоран Гајић и Снежана Тодоровић.

ДАН ШКОЛЕ

Први новембар и ове године у нашој школи обележен је прославом наших ученика, наставника и свих запослених, као и цењених пензионера и осталих уважених гостију. Вредни ученици са својим наставницама приказали су приредбу на тему - Школа: Мој свет, чаробан и леп. Публика је уживала у веселој песми, глуми и плесу младих Стојановаца. Ова свечаност још један је доказ колико смо поносни што припадамо школи која носи име великог човека и научника, Стојана Новаковића.

ДРУГАЦИ НА ЕКСКУРЗИЈИ

Месец октобар је свој двадесет пети дан поклонио другацима Стојановцима. Окупао га је златом и осушио топлим октобарским зрацима.Пратио је наше мале ђаке од Шапца до Бранковине, а затим до манастира Лелић, Ваљева и дочекао још увек насмејан у манастиру Каона. Другаци и учитељице захвални су октобру на несебичном поклону јер су сви заједно бескрајно уживали.

ДЕЧЈА НЕДЕЉА

Мали Стојановци поздравили су са великом радошћу Дечју недељу. Првог дана дружили су се са аниматором Николом који их је забављао и дувао балоне од којих је правио разне фигуре по жељи деце. Организована је и изложба кућних љубимаца. Другог дана дечаци су одиграли турнире у фудбалу а судија је био учитељ Младен Лазић. Девојчице су навијале са великим жаром а то је победничким екипама помогло да постигну голове уз огромну радост и аплаузе. Прваци Стојановци посадили су у школском парку дрво генерације које ће расти упоредо с њима.

ЕВРОПСКИ ДАН ЈЕЗИКА

Европски дан језика, 26. септембар, и ове године обележен је у Шапцу на посебно леп и хуман начин, манифестацијом под називом “Књига мења свет“. У организацији Културног центра Шабац, у суботу 24. септембра, у пешачкој зони ученици и наставници шабачких основних и средњих школа продавали су дечије рукотворине - обележиваче за књиге, посебно израђене за ову прилику. Посетиоци су могли да „купе“ дечије радове по цени коју сами одреде, а сав сакупљен новац је дат у добротворне сврхе, и то удружењу родитеља деце оболеле од малигних болести, „Звончица“, при Институту за здравствену заштиту мајке и детета Србије у Београду (http://www.zvoncica.org). Наша школа се, као и претходних година, радо одазвала позиву. Поред обележивача, израдили смо и „Књигу најлепших жеља“, коју смо на крају манифестације поклонили члановима удружења „Звончица“.

 

Карневал

Овогодишњи шабачки традиционални карневал богатији је за још један сјајан наступ наших дивних девојчица и њихових професорки Славке Јаковљевић и Мире Гајић. Одлучивши се за тему малих домаћица и мафина,тортица и колачића, постигле су изузетан успех и својом кореографијом очарале публику и међународни жири. Својим трудом и великом енергијом, ова сјајна карневалска трупа представља још један разлог за понос у нашој школи.

 

 

 

Екскурзија

Колектив наше школе је 29. августа 2016. године путовао у Сарајево на једнодневну колективну екскурзију.

 

 

 

 

 

Сеоске ОИ

У организацији Града Шапца и Спортског савеза града на теренима ОШ "Стојан Новаковић" на Летњиковцу одржане су XI СОИ. Учешће на такмичењу прихватио је 35 Месних заједница са више од 1600 учесника.

Такмичари су могли да се опробају у 14 спортских дисциплина (крос, баскет, одбојка, мали фудбал, стрељаштво, рвање, шах, ...)

СОИ су трајале од 26. до 28. 8. 2016. године. У суботу 27. 8. СОИ су свечано отворене и запаљен је Олимпијски пламен. Након такмичења у многим дисциплинама у вечерњим часовима почео је културно - уметнички програм: наступи КУД "Абрашевић" и "Чивија", наступ карневалске групе ОШ "Стојан Новаковић" и свечана додела медаља.

Додељене су награде ѕа најбоље екипе и појединце а МЗ Мачвански Причиновић је победник у свеукупнпом пласману.

 

Резултати

Резултати по спортовима

 

 

 

 

 

Слике