Матична школа

ОШ "Стојан Новаковић" почела је да ради 1965. године. По постојању то је најмлађа основна школа у Шапцу, а по броју ученика једна од највећих.

Више

ИО Летњиковац

Школска зграда на Летњиковцу је нова. Почела је са радом 2003. године. Савремена је по простору, опремљена новим наставним кадром...

Више

ИО Горња Врањска

Школа у Горњој Врањској је смештена у згради која је реновирана пре неколико година. Налази се у центру села. Настава се одвија у 5 учионица ...

Више

ИО Поцерски Причиновић

Зграда школе у Поцерском Причиновићу је уређена и реновирана. Школа се састоји од две учионице и канцеларије за наставнике ...

Више

Новогодишња приредба

Ученици трећег један, са својом учитељицом, Ружицом Матић, обрадовали су родитеље, баке и деке приредбом за Нову годину. Весела приредба била је занимљива, пуна песме и играња, глуме и музике.

слике

Предавање о саобраћају Наши ђаци трећаци обновили су своја знања о саобраћају, о прописима и правилима понашања на путу од куће до школе, опасностима и последицама, уколико све то не поштују. Предавачи су били припадници Саобраћајне полиције из Шапца.

слике

Дабар такмичење

Ове године, више од 60 наших ученика, учествовало је први пут на Дабар такмичењу у више категорија: Јуниор 2, Дабарчић и Млади Дабар. Наши ученици остварили су веома добре резултате: Анћела Радивојевић са 74 поена, Вељко Марковић са 91 поеном и Михаило Лукић са 143 поена. Такмичење  у нашој школи организовала је наша професорка Информатике Ивана Новаковић, а у категорији Јуниора 2 учествовали су ученици учитељице Ружице Матић.

слике

Добри домаћини

Наша школа годинама је добар домаћин различитим скуповима,семинарима и предавањима. Тако је и 25. новембра 2017.г. нова летњиковачка школа била препуна просветних радника који су присуствовали бројним семинарима у организацији Учитељског друштва Шабац.

слике

Волимо физичко

Мали Стојановци не могу да се похвале великом салом за физичко, али су поносни на све што ураде у њој. Часовима у својој фискултурној сали се радују јер знају да ће они бити испуњени разноврсним садржајима важним за њихов развој.

слике

Народна традиција Одељење 2-4 је организовало радионицу на тему ткања ћилима. Шта мислите ко је вреднији?

слике

Дан школе

Ове године, Дан школе, Стојановци су прославили уз песму и игру. Програм је изведен под називом ,,Стојановизија''. Тема приредбе и изложбе у холу школе била је управо музика и све што она нама пружа. Ученици и наставнице су се потрудили да својим програмом развеселе многобројну публику- своје другаре, родитеље и уважене госте из других школа. Прослава је настављена у сали црквеног дома уз прикладну закуску за коју су се постарале наше вредне колегинице.

слике

Стони тенис

Окружни такмичење у стоном тенису - треће место у појединачној и у екипној категорији.

слике

Дечја недеља

Протекла недеља била је у нашој школи у знаку спорта, игре, плеса, дружења и шарених маски.
Мали Стојановци такмичили су се на спортским теренима у фудбалу, ,,Између две ватре'', трчању и гимнастици. Весело и узбудљиво било је у матичној школи, на Летњиковцу, Поцерском Причиновићу и у Врањској. Посебни дани били су намењени посетама предшколаца и деце из дневног боравка. Петак је и овог пута био у знаку веселих и узбудљивих маски наших малих ђака. После дефилеа свих одељења деца су изводила своје припремљене тачке, певали су и глумили на задовољство маскиране публике.
Ова дечја недеља памтиће се до следеће године.

слике

Изложба кућних љубимаца Горња Врањска

Додела кованица

Додела сребрних кованица за Ђака генерације 2016/17. године за основне и средње школе 4.10.2017. Уб.

слике

 

Европски Дан језика

Европски дан језика, 26. септембар, и ове године обележен је у Шапцу на посебно леп и хуман начин, манифестацијом под називом „Оптимизам крепи организам“.  У организацији Културног центра Шабац, у суботу 23.септембра, у пешачкој зони, ученици и наставници шабачких основних и средњих школа „продавали“ су дечје рукотворине са порукама оптимизма на разним језицима, а сав сакупљен новац  дат је у  добротворне сврхе удружењу родитеља деце оболеле од малигних болести „Звончица“, при Институту за здравствену заштиту мајке и детета Србије. Наша школа се , као и претходних година, радо одазвала позиву. Штанд који су опремили наши ученици и наставници био је леп и веома посећен.

слике

 

Чивијашки карневал

Од 14. до 16.септембра одржан је Чивијашки карневал. И ове године Стојанову школу представљале су Барбике, наше ученице које су се припремале уз велику помоћ наставница Славке Јаковљевић и Мирјане Гајић. Њихов наступ био је награђен великим аплаузом публике, исто као и претходних година.

слике

Дечји карневал

Дечја карневалска група наше школе учествовала је поново на Дечјем чивијашком карневалу. Имали су успешан наступ захваљујући припремама и великој помоћи учитељице Љубице Павловић.

слике