Олимпијски карневал

У техничкој суорганизацији Спортског Савеза Шабац, Олимпијског комитета Србије и Војвођанске банке, 10.6.2016. је на Градском тргу одржан "Олимпијски карневал". Победила је наша школа која се квалификовала за освајање главне награде са 50 освојениx бодовa. Карневалу је присуствовао Небојша Грујић, који ће представљати Србију на Олимпијским играма у Бразилу.

 

Трибина „Породица у Србији – испуњење или искушење? Породица - темељ Србије“

У холу школе на Летњиковцу, 19 маја 2016. године са почетком у 19 часова, одржана је Трибина „Породица у Србији – испуњење или искушење? Породица – темељ Србије“ пред око стотинак званица. „Наша школа има част и заводољство што је покренула пројекат „Школа и популациона политика“, рекла је у уводном делу професорица српског језика Ивана Поповић, наког чега је у име колектива ОШ „Стојан Новаковић“ поздравила све присутне. Носиоци трибине били су наши суграђани: историчар Небојша Цвејић (демографија, феномен породице некада и сада, разлика менталитета и свести, поређење са европским земљама...), неуропсихијатар др Зоран Јовановић (патолошки проблеми функционисања породице), педијатар др Живко Теодоровић (проблеми младих родитеља и неодлучивање за даље потомство) и уредник „Гласа Цркве“ др Љубомир Ранковић (значај и улога жене у данашњем друштву и породици). Они су из свог аспекта, по 15-ак минута говорили о значају породице и њеним вредностима, након чега су уследила питања гостију. На крају, реализатор Трибине Игор Бошковић захвалио се присутнима на издвојеном времену и нагласио да ће овакве Трибине у ОШ „Стојан Новаковић“ бити традиционалне. Организатори трибине су наставници: Игор Бошковић, Милица Симић, Марина Макевић, Ивана Поповић. Трибину је пропратила ТВ „АС“ Шабац, као и новинари „Гласа Подриња“.

 

 

 

ЧИТАМ, ПА ШТА?

Под слоганом „Читам,па шта?“ , Светски дана књиге и ове године обележен у нашој школи на Летњиковцу двема активностима. У четвртак, 21. 4. , одржан је квиз о познавању књижевности и књижевнотеоријиских појмова у коме су учествовали ученици петог, шестог и седмог разреда. Другу активност, 22.4., уприличили су чланови драмске секције 5-6 одељења, који су за своје другаре-петаке , извели драматизовану сцену из романа „Хајдуци“ Б. Нушића , којим су у једном тренутку придружује и чувени хајдук Станко из истоимениг романа Ј. Веселиновића. Овај необичан спој за тренетак нас је увео у свет маште и креативности и показао да само књижевност има моћ да спаја неспојиво, проширује наше видике, оплемењују и наравно учи. Реализатор аквтивности Сања Цвејић, наставница српског језика.

Излет Чувара природе

Чувари природе и њихови учитељи и учитељице провели су диван дан у Пећинцима, Сремској Митровици, Засавици и Совљаку. Имали су прилику да много виде и науче у Музеју хлеба Пећинци, музеју са остацима царске палате Сирмијум, специјалном резервату природе Засавица и етно селу у Совљаку. Овај излет сваке године пружа прилику Чуварима природе,малим Стојановцима, да споје учење и уживање.

 

 

ПРИРЕДБА „У ИШЧЕКИВАЊУ ПРОЛЕЋА“

Долазак пролећа, у ОШ“Стојан Новаковић“, обележен је у понедељак 28.3.2016.гогине.

Весели малишани, ученици другог разреда, уз подршку својих учитеља, Весне Милер, Јасмине Павловић и Зорана Петровића, подарили су присутнима незаборавно и непоновљиво дружење, не кријући узбуђење и радост због доласка пролећа.

Велика, цветне ливада, у коју се претворио хол школе, изазвала је велико одушевљење свих посетилаца (ученика других разреда, родитеља, наставника).

Игроказом „У ишчекивању пролећа“, песмом, игром, оригиналним костимима, звуцима и сликама буђења природе, поздравили су све присутне и подсетили их на значај чисте, здраве природе у нашим животима. Заказали су поновни сусрет за исти период следеће године.

Након приредбе, сви су могли да погледају поставку рукотворина „Наша мала радионица“, ученика 2/5 одељења, чија је идеја била да покажу значај рециклаже и да је претворе у уметност.

Спречимо заразне болести

Данас је у целом свету обележен дан борбе против туберкулозе.У нашој школи је обележен предавањем и презентацијом ученика Медицинске школе и њихове наставнице. Сви ученици млађих разреда матичне школе са великим интересовањем пратили су предавање о хигијени која представља превентиву овој болести која још није искорењена у свету, па ни у нашој земљи.

 

Зимски сусрети учитеља

У просторијама ОШ ,, Јанко Веселиновић'' у Шапцу, одржани су Зимски сусрети учитеља,уз присуство 400 просветара из Шапца и околине. Реализоване су бројне радионице на различите теме. Једна од њих била је радионица на тему Интегративна настава у амбијенталним учионицама, аутора Жељке Лукић Радојичић и Катарине Чарапић. Учесници су радили на разним задацима и тако научили како помоћи ученицима да у различитим амбијентима ван учионице стекну функционална и употребна, практична знања. Представљено је Чаробно село које је изграђено у Врујцима где деца имају прилику да са својим учитељима на занимљив, креативан начин учествују у различитим облицима практичног учења. Семинарима су присуствовали и учитељи наше школе.

 

Свети Сава

Данас су ученици, наставници и остали запослени у нашој школи прославили Светог Саву. Свечаној приредби посвећеној највећем српском просветитељу присуствовао је велики број наших ученика, цео колектив наше школе, родитељи и почасне званице. Такође, овом приликом уручен је велики број похвала ученицима који су у претходном периоду освојоли награде за учешће на такмичењима у разним областима. Уз њих су похвале добили и њихови наставници који су их припремали за бројна такмичења. Посебне похвале и аплауз добили су организатори и учесници данашње приредбе.

Наша дивна наставница Мара отишла је у пензију! Ученици и колеге Стојанове школе испратили су омиљену наставницу уз дирљиве и искрене речи колегинице, психолога, Јасмине Михаиловић и овације и громки аплауз присутних. Памтићемо бескрајну енергију, посвећеност наставничком позиву и широки осмех наше драге и поштоване колегинице Маре.

 

Фотографије: Ружица Матић

Учимо да будемо одговорни

Лекари и техничари службе Хитне помоћи шабачког здравственог центра одржали су поучно практично предавање првацима Стојанове школе и приказали занимљиву презентацију. Деца су научила како треба да поступају у ситуацијама у случају несреће у саобраћају.

Новогодишња журка

Ученици наше школе испратили су 2015. годину сјајном новогодишњом журком коју је организовао Ученички парламент. 30. 12. 2015. од 19 до 21 час, уз музику ,,Дум дум'' бенда ученици су плесали и певали у холу наше школе на Летњиковцу. Овогодишњу журку посветили смо Деда Мразу, обукли црвене костиме и сјајно се провели. Присуствовали су ученици од петог до осмог разреда са својим разредним старешинама. Новогодишњу журку обележила је црвена боја, плес, дружење и весела атмосфера. Стару годину смо испратили у сјајном расположењу и сада се радујемо новим успесима у новој години.          
Марина Николић, Тим за медијску промоцију школе

Четвртаци у Геронтолошком центру

Четвртаци Стојанове школе, заједно са својом учитељицом Радом Марковић, посетили су Геронтолошки центар у Шапцу. На обострано задовољство, уз много лепих емоција и жеља, наши ученици су извели пригодан програм за кориснике центра. Овај сусрет дуго ће памтити сви присутни.

 

 

 

 

Учешће у пројекту ''Екос на делу''

Детаљније...

Сваки зуб да блиста

Данас је наш дивни доктор Пера зубар детаљно прегледао сваки зубић првацима Стојановцима. Оценио је наше зубиће високом описном оценом. Нико се није уплашио, сви су насмејани сели на зубарску столицу и храбро и широко отворили уста. На крају ове занимљиве авантуре, доктор Пера је свима у уста насуо по један чепић течности за здравије првачке зубиће.

Хвала јесени!!!

Твоји прваци - Стојановци!

Дрво - мој имењак

Град Шабац поклонио је данас најмлађим ђацима по једно младо стабло. Прваци Стојановци са радошћу су се укључили у акцију озелењавања парка на Летњиковцу. На свако стабло које су засадили закачили су плочицу са својим именом. То ће их увек подсећати на сврху ове акције - да чувају ПЛУЋА овог града и лепоту околине.

Прослављен јубијел – 50. година Стојанове школе

Свечаном приредбом, ученици и запослени ОШ „Стојан Новаковић“ прославили су педесетогодишњицу постојања ове велике школе која са поносом носи име нашег суграђанина, великог дипломате, политичара, филолога, историчара књижевности, председника Српске краљевске академије Стојана Новаковића. Приредба је била на тему живота и дела Стојана Новаковића, коју су приказали ученици наше драмске секције. Централни догађај, 50. година постојања школе, изнео је скеч „Осмех на прошлост, поглед на будућност“ који је измамио емоције код великобројне публике и гостију. Понос наше школе, понос сваког српског и регионалног карневала, наше барбике, извеле су тачку „барби жур“ уз помоћ наставница Мирјане Гајић и Славке Јаковљевић. Ученици 4/1 читељице Раде Марковић заокружили су трилогију својих спотова са песмом „Један секунд“ која је изазвала одушевљење код публике. Након тога, запослени и гости наше школе, провели су пријатан ручак уз музику коју су прирпремиле наше наставнице, учитељице и помоћне раднице.

Реализатори приредбе су били: Координатор Тима за прославу Дана школе и Светог Саве Игор Бошковић, наставници српског језика Ивана Поповић и Марина Макевић, наставница верске наставе Милица Симић, учитељица Рада Марковић, и креатори барбика Мирјана Гајић и Славка Јаковљевић.

Успори у зони школе

Као и сваке јесени, град Шабац поклонио је првацима наше школе поучну, занимљиву и духовиту представу о безбедности у саобраћају. Ђаци су добили на поклон мајице са натписима и корисне илустроване књиге о правилима у саобраћају.

Дрво генерације

У оквиру Дечје недеље прваци Стојановци из матичне школе засадили су два млада стабла своје генерације. Најмладји дјаци били су одушевљени јер ће упоредо с њима расти и њихово дрвеће.

ДРУГИ ГЕОГРАФСКИ КАМП 2015.

Други географски камп „Летњиковац „ одржан је 12.10.2015. у просторијама школе на Летњиковцу, Центару за стручно усавршавање, као и у парку наукe.

Камп су организовали наставници географије Основне школе „Стојан Новаковић“ у сарадњи са Центаром за стручно усавршавање. Камп је похађало шездесет пет ученика основних школа из општине Шабац.

Реализована су предавања, радионице и такмичења из више географских дисциплина; орјентације, хидрологије, астрономије, демографије и климатологије. Предавачи су били професори из шабачких основних школа и ученици, који су претходне школске године имали највише успеха на такмичењима.

Најбоље пласирани ученици су добили дипломе а сви учесници потврде о учешћу на кампу. Једно од предавања на кампу било је посвећено најпознатијем српском географу, Јовану Цвијићу, и на тај начин је обележено сто педесет година од рођења овог истакнутог научника.

С.Тодоровић и Љ.Антонић

Изложба лего коцкица 2015.

Дечја недеља донела је малим ђацима Стојановцима још једну радост- изложбу скулптура направљених од лего коцкица.Било је ту и мостова Лондона, акваријума, јунака из цртаних филмова... После разгледања деца су и сама правила своје играчке од коцкица и то је био посебан доживљај за мале креативце.

Дечија недеља 2015.

Дечја недеља на летњиковцу

Посета Пољопривредној школи

Изложба кућних љубимаца (Горња Врањска)

Дечија недеља на Летљиковцу

Европски дан језика 2015.

Европски дан језика, 26. септембар, и ове године је обележен манифестацијом у центру града под називом „Порука са разгледнице“. Наша школа се, као и претходних година, радо одазвала позиву. На штанду смо изложили велики број маштовитих ученичких радова, „разгледница“ са порукама на свим језицима, који се уче у нашој школи. Било је много доброг расположења, а богами и послужења! Послужило нас је и време: киша, које смо се сви плашили, одлучила је да не падне! Посетиоци су могли да „купе“ дечије радове по цени коју сами одреде, а сав сакупљен новац је дат у добротворне сврхе, и то удружењу родитеља ДЕБРА, за лечење деце оболеле од булозне епидермолизе. Добили смо много похвала од посетилаца, колега и ученика из других школа, а на крају се и ми сами можемо похвалити да смо сакупили преко 11 000 динара у добротворне сврхе.

 

Карневал 2015.

Нашу школу на овогодишњем Чивијашком карневалу представљале су три групе учесника. Првог дана карневала, 18.09. 2015. у друштву предшколаце и основаца нашег града, карневалску колону предводили су ,,Снежана и патуљци“, група учитељице Љубице Павловић, ученици четвртог разреда. Међу учесницима била је и ,,Ромска група“ ученика од петог до осмог разреда, група наставнице Милице Симић и учитељице Љубице Павловић. Њихови наступи изазвали су снажне аплаузе и одушевљење шабачке публике.

У суботу 19.09.2015. другог дана Карневала, градом су прошетале познате карневалске групе из других градова Србије и многих европских земаља, а ове године међу њима нашле су се и наше ,,Барбике“ као представнице школе ,,Стојан Новаковић“ и као једна од група која је представљала град Шабац на овогодишњем Карневалу. ,,Барбике“ су својим наступом одушевиле све присутне и побрале све симпатије публике, посебно оне најмлађе. Марина Радовић

 

Гости из Бугарске

 

 

Стојановци- фискултурници

Ученици наше школе воле часове физичког. Иако немамо велику салу, настава се одржава редовно и часови се реализују по плану.

 

Стигли прваци

1. 9. 2015.

Први септембар 2015.године обрадовао нас је новим првацима. Школску годину окитила су два нова одељења најмлађих ђака. Прво одељење првака дочекала је учитељица Ружица Матић. Мали ђаци радовали су се са својим родитељима и првог дана школе су научили понешто о правилима понашања у новој средини. Стојанова школа топло их је примила под своје окриље а учитељица им жели да стекну много корисних знања.

 

Добродошлица

1. 9. 2015.

Вредни четвртаци Стојановци веселом приредбом пожелели су срећно школовање будућим првацима. Својом глумом, песмом и игром показали су шта су научили током свог школовања у млађим разредима. Будући прваци упознали су и своју учитељицу, Ружицу Матић,која их је срдачно дочекала са својим четвртацима који нису жалили труда како би њима и њиховим родитељима показали како изгледа школски живот у нашој школи.

 

Први дан школе

Дан бака

Четвртаци наше школе припремили су својим бакама приредбу поводом Дана бака и тиме им првенствено исказали своју огромну љубав. Баке су биле срећне и поносне на своје унуке. Ученици су са својом учитељицом, Ружицом Матић, вредно и са љубљвљу увежбавали и успешно приказали занимљив програм, пун хумора, глуме, песме и игре.

Вашар старих заната

30. 5. 2015.

Ученици одељења 3/4 са учитељицом Светланом Станковић и родитељима представили су продукте свог рада на часовима народне традиције током школске године.

 

 

Здрава храна, добра ствар, лоша храна- зубни квар!

21. 5. 2015.

Данас су предшколци вртића ,,Пролеће" са својим васпитачицама и у сарадњи са зубном амбулантом наше школе приказали поучну приредбу о здрављу зуба. Публика су били ученици млађих разреда матичне школе са својим учитељицама, начелница стоматолошке службе шабачког Дома здравља, родитељи и руководство наше школе. Будући прваци Стојановци заслужили су велики аплауз на крају приредбе.

Дани Европе

12. 5. 2015.

УЧЕНИЦИ ОШ "СТОЈАН НОВАКОВИЋ" СУ УЧЕСТВОВАЛИ НА КОШАРКАШКОМ И ОДБОЈКАШКОМ ТУРНИРУ ОСНОВНИХ ШКОЛА У ОБРЕНОВЦУ У ПЕРИОДУ ОД 7 ДО 9. МАЈА 2015 ГОД, ПОД ПОКРОВИТЕЉСТВОМ ЕВРОПСКЕ УНИЈЕ, КОЈА ЈЕ РЕАЛИЗОВАНА У НОВОИЗГРАЂЕНИМ САЛАМА ОСНОВНИХ ШКОЛА РАЗРУШЕНИМ У ПРОШЛОГОДИШЊИМ ПОПЛАВАМА. ШАЉЕМО НЕКЕ СЛИКЕ СА БОРАВКА У ОБРЕНОВЦУ:

 

TIMSS

12. 5. 2015.

Данас је у матичној школи завршено међународно тестирање ученика четвртог разреда из математике и природних наука, TIMSS, које се организује сваке четврте године. Ове године у овај пројекат ушла су два одељења четвртака,ученици учитељице Ружице Матић у матичној школи и ученици учитељице Снежане Стојићевић са Летњиковца. Ученици из Србије су на претходном тестирању 2011.г. постигли изнадпросечне резултате. Задовољни смо јер смо били део овог великог међународног пројекта.

АТЛЕТИКА

5. 5. 2015.

Драгана Тодотовић ДРУГА у скоку у вис на окружном такмичењу у атлетици

Катарина Новаковић ДРУГА у скоку у даљ на окружном такмичењу у атлетици

Ненад Деспотовић ПРВИ у трци на 800 метара на окружном такмичењу у атлетици

Николина Божић Друга у трци на 100 метара на окружном такмичењу у атлетици

ДРАГИ ПРВАЦИ

6. 4. 2015.

Ученици четвртог један Стојанове школе и учитељица Ружица Матић, са радошћу су дочекали предшколце из вртића Пролеће, Слобода и Веверица. Наши будући прваци и њихови родитељи уживали су у веселом програму пуном смеха. По завршетку приредбе, учитељица је приказала презентацију о нашој школи и о свом раду у овом одељењу.

Добродошлица првацима

У СУСРЕТ ПРОЛЕЋУ

Горња Врањска

Ми се радујемо пролећу. Ведри смо и насмејани. Желимо да и ви будете такви

 

„ВОДА - ИЗВОР И ПОКРЕТАЧ“

(23.3. 2015.)

Ученици од 1.- 4. разреда издвојене школске јединице Поцерски Причиновић били су 23.марта 2015.године, поводом еколошког дана на тему ''Вода - извор и покретач'' на излету на реци Сави. Кроз разноврсне садржаје ученици су са својим учитељима обновили и проширили знања о води, њеном значају и важности за живот.
Тамара Милосављевић

ПРИРЕДБА ПОВОДОМ 8. МАРТА

(9.3. 2015.)

Ученици  ОШ „Стојан Новаковић“ у Горњој Врањској су у понедељак, деветог марта, обележили Мађународни дан жена. У приредби су учествовали ученици припремне предшколске групе, ученици трећег, петог и седмог разреда.
Ученици су отворили приредбу хорски тражећи фину тишину (песма „Молимо за фину тишину“), да би се потом појединачно захвалили свим женама  што постоје.
Ова приредба није била попут других приредби. Ова приредба је била прича једног деда Јове – прича о његовој мами, његовој ћерки и његовој унуци. Оживљавајући приче три различита периода, ученици су нам пожелели да нам се остваре све жеље које наше мајке замисле, потом да треба да поштујемо њихов рад, труд, стрпљење и пожртвованост и на самом крају да их за то и наградимо. Рецитатори су нам поручили да је мајка највећа светиња (песма Тамaре Васић – „Светиња“) и да чезнемо за њеном вечношћу (Десанка Максимовић – „Обећала си да ћеш бити вечна“). Након завршене приредбе две ученице су сишле у публику да би поделиле поруке љубави које су спремиле за ову прилику.
Чланове хора је припремила наставница Милена Гавриловић, која их је све време пратила на клавијатури.
Припремну групу предшколаца спремала је вапитачица Слађана Видић. Ученике трећег разреда спремао је учитељ Зоран Јурошевић, а ученике петог и седмог разреда наставница Катарина Десанчић. Заједничким снагама смо обележили овај посебан дан и као што деца рекоше: „Одали смо признање свим женама нашим трудом и залагањем“.
Катарина Десанчић

 

СВЕТОСАВСКА ПРОСЛАВА

(27.1. 2015.)

НОВОГОДИШЊИ БАЛ

(26.12. 2014.)

У петак, 26. децембра, у организацији Ученичког парламента, одржан је „Новогодишњи бал“. Традиционална новогодишња журка, овог пута у нешто свечанијем руху, била је изразито успешна, те је велики број ђака присуствовао истој. Наше ученице су блистале у хаљиницама и сукњицама, а млада господа у кошуљама. У току вечери, проглашени су Краљица и Краљ вечери, и то из све три издвојене јединице. Изузетно смо поносни на наше ученике и њихово примерно владање, и срећни што су имали прилику да се опусте после напорног рада током првог полугодишта. Као координатор за Ученички парламент, овом приликом се захваљујем Парламентарцима на сјајној организацији и још бољим идејама. Надам се да ће следећа журка бити још успешнија. Срећни празници!
Катарина Марковић

ТРИБИНА  „НАСИЉУ У ПОРОДИЦИ“

(2.12. 2014.)

У организацији Тима за сарадњу са родитељима и Центра за социјални рад одржана је трибина на тему „Насиље у породици“.
Циљне групе су били родитељи и наставници школе, а предавачи представници Центра за социјални рад Зорица Колакови, психолог и Бобан Дукић, социјални радник.
У трибини је учествовало 50 особа.
Уз добро излагање, адекватним (конкретним процесуираним примерима) за сваки облик насиља, предавачи су дали добре смернице за решавање многих проблемских ситуација. Уједно током трибине учесници су у информативном делу упућени на одређене кораке који се у овој области предузимају и установе које су за ово надлежне.
Веома детаљно су дали одговоре на достављена питања која су формаирана на нивоу група (родитеља и наставника) у оквиру Одељењских већа свих разреда.
Евалуацијом се изразило обострано задовољство за наставак сарадње школе и ове установе, уз достављање тема које се процене као интересантне одређених циљних група.

Координатор тима
Славца Алимпић

ПРЕДАВАЊЕ  „ПРОФЕСИОНАЛНИ  РАЗВОЈ НАСТАВНИКА“

(19.11. 2014.)

Бити наставник, професиналац, није лако и захтева континуирано  лично и стручно усавршавање

- Да ли сам добро одржао час

- Зашто ме ученици нису слушали?

- Да ли има смисла ово што радим?
ДА  ЛИ, КАКО, ЗАШТО,ЧЕМУ?...само су нека од  свакодневно  постављених  питања  наставничке професије.
Могуће  одговоре  и смернице за решавање ових, малих и великих , личних траума пружио нам је наш гост  др психологије Владимир Џиновић.
Предавање „ Професионални развој наставника“ ,оджано 14.новембра, је презентација докторские дисертације  психолога  Џиновића.
У оквиру овог истраживачког пројекта реализоване су петомесечне радионице са групом високо мотивисаних  наставница  наше  школе.
Судећи по реакцијам присутних колега, резултати  истраживања су оснажили наставнике, у смислу спознаје да су нам бриге и дилема заједничке,  да решења постоје и да их чешће и отвореније  треба тражити  у размени са колегама, јер наши ресурси су на високом  нивоу.
Захваљујемо уваженом гости и изражавамо спремност за учључивање у нове истраживачке пројекте, јер ми смо шкила која професиналном јачању наставника придаје велики значај.

Јасмина Михаиловић

 

 

Дан школе (1.11. 2014.)

Свечаном академијом ученици и запослени у ОШ ,,Стојан Новаковић" обележили су и ове године Дан школе. Приредба је била на тему ђачког живота, весела, духовита и занимљива. Наш хор, под руководством наставнице Милене Гавриловић, која је и аутор песама, певао је химне наше школе. Барбике, учеснице овогодишњег карневала, извеле су своју кореографију, припремљену уз помоћ наставница Мирјане Гајић, Славке Јаковљевић и Милене Гавриловић.

Данас је потписан и протокол о активностима везаним за учешће наше школе у пројекту Школа без насиља.

Мали ђаци трећаци отпевали су своју песму Мали осмех, са својом учитељицом, Радом Марковић, и били награђени громогласним аплаузом. Након тога, запослени и гости наше школе, провели су пријатно вече уз закуску коју су припремиле наше наставнице, учитељице и помоћне раднице.

Реализатори приредбе су били Катарина Десанчић и Координатор Тима за прославу Дана школе и Светог Саве Игор Бошковић. Концепт приредбе написала је Љиљана Копривица Церовић.

;

Нова учионица (17.10. 2014.)

Прваци учитеља Младена Лазића добили су потпуно нову, опремљену учионицу. Надајмо се да ће захваљујући новим наставним средствима у овом веселом простору наши мали ђаци много научити!

Дечја недеља (6.10 - 10. 10. 2014.)

Данашњим маскенбалом завршена је Дечја недеља. Било је шарено, весело и разиграно. Маскирани ђаци су глумили, певали и рецитовали и тако привели крају и овогодишњу Дечју недељу.

Европски дан језика (26. 10. 2014.)

И ове године наша школа се прикључила обележавању Европског дана језика у организацији Културног центра Шабац. Наши ученици су се представили  атрактивним тачкама на три страна језика, која се уче у нашој школи, а и наш штанд у пешачкој зони је био лепо посећен. Посетиоци су могли да помогну у бојењу матрјошке или учествују у квизу и освоје мали џепни речник или сувенир-матрјошку, као и да се засладе!

Географски камп (2014.)

Карневал (7. 9. 2014.)

 

Молебан (7. 9. 2014.)

У недељу, 7. септембра 2014. године, у Саборном храму Светих апостола Петра и Павла у Шапцу  и храму Свете Тројице на Летњиковцу, одржан је Молебан за успешан почетак нове школске 2014/15. године. Након Свете Литургије, служен је Молебан за све ученике  шабачких школа. Ученици наше школе, одазвали су се у великом броју (око 200), након чега су добили пригоне поклоне и послужење. 

У ИМЕ 1400 ДУША КОЈИ ШЕТАЈУ ПОД КРОВОМ ОШ "СТОЈАН НОВАКОВИЋ", НЕКА НАМ ЈЕ СРЕЋАН, УСПЕШАН, БЛАГОСЛОВЕН ПОЧЕТАК НОВЕ ШКОЛСКЕ ГОДИНЕ, И ДАО БОГ ДА НАС СВАКЕ ГОДИНЕ БУДЕ СВЕ ВИШЕ И ВИШЕ. МИР, ЉУБАВ И СЛОГА МЕЂУ НАМА АМИН.

Вероучитељ Игор Бошковић 

Прваци државе (2014.)

Књижевно вече (28. 2. 2014.)

У петак, 28.фебруара 2014. године, у 17. часова, одржано је Књижевно вече у школи на Летњиковцу. Тема вечери је била ''Српска народна књижевност'', а реализатори су ученици петог разреда и наставници: Живадинка Веселиновић, Сања Цвејић и Љиљана Антонић. Циљ је у потпуности остварен- присутни ученици, родитељи и наставници могли су да чују многе занимљиве ствари које потичу из баштине народног стваралашта. Било је ту загонетки, брзалица, бројалица, прича о Ашиковом гробу и старе речи и изрази који су се раније користиле у нашем крају. Координатор за манифестације: Љ. Антонић