Матична школа

ОШ "Стојан Новаковић" почела је да ради 1965. године. По постојању то је најмлађа основна школа у Шапцу, а по броју ученика једна од највећих.

Више

ИО Летњиковац

Школска зграда на Летњиковцу је нова. Почела је са радом 2003. године. Савремена је по простору, опремљена новим наставним кадром...

Више

ИО Горња Врањска

Школа у Горњој Врањској је смештена у згради која је реновирана пре неколико година. Налази се у центру села. Настава се одвија у 5 учионица ...

Више

ИО Поцерски Причиновић

Зграда школе у Поцерском Причиновићу је уређена и реновирана. Школа се састоји од две учионице и канцеларије за наставнике ...

Више

ЈАВНИ ЧАС- „800 ГОДИНА СВЕТОСАВЉА“

Велики јубилеј, који ове године обележава српска црква, 800 година аутокефалности , био је повод за јавни час који је одржан на Савиндан у храму Свете Тројице. Час под називом „800 година светосавља“ био је део овогодишње прославе школске славе.

Порта храма је била пуна ученика наше школе који су се, након молитве Светом Сави, упознали са историјским околностима и начином на који је Свети Сава издејствовао самосталност цркве у 13.веку, тј. 1219. од византијске патријашије. Ученици су чули које то вредности истиче и велича светосавља. Својим делањем Сава нам је оставио буквар вредности које чине:доброта, доброчинство, љубав, молитва, храброст, образ, храброст и хвала.

Део часа био је квиз знања о животу и раду Светог Саве. Знање ученика наградио је храм Свете Тројице пригодним поклонима.

На крају час присутнм се обратио старешина храма отац Раде Теодоровић пригодном беседом. Песмом „Расти,расти мој зелени боре“ у извођењу Сање и Саре Андрић завршен је јавни час.

Час припремила наставница српског језика Сања Цвејић и ученици 8-6: Сара Андрић, Анђела Нешковић, Теодора Нинковић, Бојана Спасић, Ана Мишић, Лука Николић и Милорад Димитрић.

слике

Моје песме, моје љубави Ученици и колектив наше школе обележили су 1.11.2018. Дан школе. Овогодишња прослава била је у духу претходне Стојавизије. Тема друге Стојановизије је била љубав. Она је мучила Стојановце који су је покушали разумети и објаснити говорећи стихове најпознатијих љубавних песама, како наше тако и светске књижевности. На сцени су се могли чути стихови Пере Зупца, Јована Дућића, Петрарке, Рабиндраната Тагореа и Шекспира. Драмски део су припремиле наставнице српског језика Јелена Ћосић Станковић и Сања Цвејић, а за музички део програма била је задужена Милена Гавриловић, наставница музичке културе. Љубавне стихове пратили су звуци модерних љубавних песама тако да су нас Стојановци подсетили да се највеће истине о љубави крију у поезији, у песми. Програм је реалалозовао Тим за обележевање Дана школе чије је координатор Сања Цвејић.

Свети Сава 2019.

Ученици и колектив су и ове године обележили школску славу – Савиндан. Овогодишња прослава била је јединствен и први пут реализована на овакав начин. Наиме, први пут ове године у обележавању школске славе учествовали су сву ученици наше школе и све школске јединице. Повод за овај начин обележавања је велики јубилилеј који црква обележава ове године- 800 година самосталности српске цркве.

Свака јединица је на свој начин обележила тај дан. У матичној школи сви ученици од 1.до 8.разред, са својим учитељима и разредним старешинама, одржали су рецитал о животу и раду Светог Саве. Програм у матичној осмислио и реализовао вероучитељ Сретен Божић.

Школа у Горњој Врањској Савиндан обележила квизом знања о животу и раду Светог Саве. Ученици су за своје знање награђени књигама. Програм осмислио вероучитељ Перица Симић, уз помоћ разредних старешина и учитеља.

Школа на Летњиковцу школску славу је обележила у два сегмента. У храму Свете Тројице одржан је јавни час „800 година светосавља“ коме су присуствовали сву ученици од 1.до 8.разред школе са Летњиковца и ученици из Поцерског Причиновића. Део часа је био квиз о животу и раду Светог Саве. Знање ученика је наградио храм Свете Тројице пригодним поколном. Присутним ученицима се обратио старешина храма отац Раде Теодоровић. Час јеприпремила наставница српског језика Сања Цвејић заједно са ученица 8-6.

Други сегмент прославе на Летњиковцу је била свечана приредба за госте и колектив школе. Њу је реализивала вероучитељица Милица Симић. Као и претходних година, награђени су ученици и наставници који су у претходној шклској години освојили нека од прва три места на окружним и републичким такмичењима.

слике

Приредба за предшколце Ученици четвртог један и четвртог два су са својим учитељицама, Ружицом Матић и Тамаром Милосављевић позвали у госте будуће ђаке прваке. Они су за предшколце припремили програм поводом Нове године. Приредба је била разиграна, пуна игре, песме и весеља.

слике

ТРИБИНА „ УЧИМ ДА КАЖЕМ НЕ ДРОГАМА“ Под покровитељством Министарства просвете , науке и технолошког развоја РС, а у сарадњи са Заводом за јавно здравље – Шабац, на територији нашег града се реализују трибине у оквиру превенције наркоманије. Циљне групе су ученици седмог разреда, у основним школама, и ученици првог разреда , у средњим школама и гимназији. Формирани тимови (од стручних сарадника из основних школа, представника Завода и Канцеларије за младе) ће , од окробра до краја децембра ове године, реализовати по једну, или две трибине, у свим градским основним и средњим школама. У нашој школи је 25.10.2018. године, у просторијама Центра за стручно усавршавање, реализована трибина под називом „ Учим да кажем НЕ дрогама“. Трибини су присуствовале гошће из Завода за здравствену заштиту : др Оливера Нинковић, здравствене сараднице Жељка Нинковић и Јелена Милошевић. Представница Канцеларије за младе је била Наташа Лазовић. Из наше школе, поред сто ученика седмог разреда, трибини су присуствали рукововодиоци школе, стручни сарадници, одељењске старешине и предметни наставници. Реализатори трибине су били психолози, Јасмина Михаиловић и Бојана Новаковић Радукић, и ученици 7/1 - Милица Јовановић, Анђела Филиповић, Огњен Секулић .

слике

Стони тенис На Општинском такмичењу у стоном тенису екипа стојанове школе, коју је водила наставница Мирјана Гајић, освојила је треће место.

слике

Изложба кућних љубимаца И ове године у оквиру Дечје недеље је организована изложба кућних љубимаца и купопродајна изложба ученичких радова.

слике

Дечја недеља Весели дани текли су у овој недељи. Наши мали ђаци такмичили су се у спорту, играли су и певали. Највеселији дан провели су маскирани у безброј различитих ликова из бајки.

слике

Посета Геронтолошком центру Ученици 3-4 били у посети Геронтолошком центру и дружили су се се са бакама и декама.

слике

Посета Шабачкој библиотеци Ученици 3-4 у гостима Библиотеци шабачкој због награђеног рада ученице Николине Пантелић.

слике

Дан језика 2018. На овогодишњем Дану језика наша школа је представљала Данску.

слике

Дочек првака Основна школа "Стојан Новаковић" на Летњиковцу богатија је,овог септембра, за 73 ђака првака. Тим поводом ученици четвртог, односно петог разреда, са својим учитељима, Јасмином Павловић, Весном Милер и Зораном Петровићем, припремили су позоришну представу "Принцеза и школа".

слике

ЛИКОШ 2018. У суботу, 2. јуна 2018. године у нашој школи је одржана шеста ликовна колонија основних школа - ЛИКОШ 2018. Тема је била ЕНКАУСТИКА, једна од најстаријих сликарских техника у којој се за рад употребљава растопљени восак са додатком различитих боја. Колеге и ученици из наше и школа из Шапца и околине најпре су присуствовали предавању „Технике енкаустике и сликање на свили“ у Центру за стручно усавршавање. Предавач и инструктор радионице била је дипл. сликар Јелена Лукић. Затим су ученици седмог разреда наше школе извели представу „Принцеза на зрну грашка“, а потом су се сви сместили у холу школе на Летњиковцу, где је изведена радионица.

слике

Рођење хуманоидне роботике Ученици наше школе, са наставницама Иваном Новаковић и Катарином Московљевић посетили излозбу "Рођење хуманоидне роботике" у Музеју.

слике

Дан пчела Ученици наше школе са наставницом биологије Маријом Ђерић организовали су традиционални трећи по реду Еколошки дан који је ове године посвећен пчелама. Овом приредбом, ученици и гости су се упознали са основним карактеристикама пчела и особинама меда, а највише података добили су од нашег драгог госта ветеринара Давора Шашића.

слике

Спортски дан

слике

Сви смо вредни Радионица -правимо столице од штипаљки одељење II4 Народна традиција.

слике

Излет малих Стојановаца

Учитељи и ученици Стојанове школе организовали су излет у оквиру изучавања изборних предмета Од играчке до рачунара и Народна традиција. Посетили су ботаничку башту у селу Липница и етно комплекс ,,Сунчана река'' на обали Дрине.

слике

У сусрет Светском дану особа са аутизмом Други април је дан када се обележава Светски дан особа са аутизмом. У Европи пет милиона особа има аутизам. За Србију нема прецизних података али према евиденцији Републичког удружења за помоћ особама за аутизмом, у нашој земљи око 2 500 особа има аутизам. Наша школа прима у своје окриље другаре и пружа им подршку уз пуно љубави, разумевања и прихватања њихове различитости. Одељење учитељице Раде Марковић на свој начин обележава овај дан и шаље свима поруку о лепоти дружења и давања подршке деци чија нас различитост учи да будемо хумани, добри и ,,велики мали људи''.

слике

СТОЈАНОВЦИ У ЈУГОСЛОВЕНСКОМ ДРАМСКОМ ПОЗОРИШТУ

Представа „Швабица“ Југословенског драмског позоришта, насталу према приповеци великог српског и завичајног писца Лазе К. Лазаревића, била је најбоља позивница да ученици наше школе и награђени учесници, најбољи глумци са другог Фестивала мале драме, 25.2. 2018. погледају исту.

Осим одласка на представу ученици и наставници су прво посетили храм Светог Саве, и имали прилику да погледају недавно завршену крипту храма и мозаик на централој куполи.

Одлазак је организовала наставница српског језика Љиљана Копривица Церовић, чијим је трудом и залагањем све прошло у најбољем реду.

слике

Ученици II-4 славе 8. март

слике

Барбике у Херцег Новом

На карневалу поводом Дана мимозе у Херцег Новом, одржаних од 24. до 26. фебруара 2018. године, нашу школу и наш град је представљала карневалска група "Барбике".

слике

Прослава Светог Саве, 27. јануар 2018. У холу наше нове школе на Летњиковцу, на прослави светог Саве, било је свечано у присуству многобројних ученика, наставника, родитеља и поштованих гостију који су својим доласком увеличали нашу школску славу. Вредне колеге, вероучитељи, наставнице Српског језика и Музичке културе, као и претходних година, припремили су пригодан програм о животу и раду великог просветитеља. Свештеници наше цркве на Летњиковцу очитали су молитву на почетку приредбе. Након завршетка, наставници и гости присуствовали су свечаном ручку.

слике

Државни турнир 2017-2018.г.- Вода је жива

Претходне и ове године, 6 ученика шестог разреда Стојанове школе учествовало је на турниру заједно са 4 ученика из ОШ ,,Н. Велимировић", као једина екипа из Шапца, заједно са менторима. Њихова менторка је наша наставница информатике Ивана Новаковић и колеге Предраг Васић и Маријана Радаковић. Ивана Новаковић је прошле године освојила пехар за најбољег ментора сезоне.Ове године наша екипа освојила је прво место и трофеј у једној од 4 категорије и у укупном пласману 8.место од 20 екипа. Подршка овој сјајној и перспективној младој екипи је Центар за стручно усавршавање Шабац.

слике

Фестивал мале драме

Чаробњак из Оз, Марко Краљевић и Муса Кесеџија, хајдуци, хајдук Станко, заљубљени тинејџери, уморна мама, гусари и аждаја су ликови из представа који су се представили на сцени Основне школе „СТојан Ноаваковић“ на Летњиковцу.
У суботу, 23.12.2017. одржана је друга смотра драмских секција основних школа. Фестивал је отворио музички наступ предшколаца из вртића „Слобода“ (васпитачице Р.Бабић и Б.Јовановић) који су у веслом и новогодишњем расположењу започели фестивал.
Другу годнину Фестивал мале  драме окупио   је 110 талентованих  ученика  из шабачких основних школа и позоришних група. У такмичарском делу на Фестивалу су учествовали:
1.ОШ „МАЈУР“, „УМОРНА МАМА“ , (АКТИВ 3.РАЗРЕДА)
2.ОШ  „ЛАЗА ЛАЗАРЕВИЋ“, „THE WIZARD OF OZ”, (ЈЕЛЕНА СТЕПАНОВИЋ)
3.ОШ „КРАЉ АЛЕКСАНДАР КАРАЂОРЂЕВИЋ“, „КО НЕКАД У ОСАМ“,  (СВЕТЛАНА ГРУЈУЋ)
4.ОШ „С.НОВАКОВИЋ“, „СРЕТОШЕ СЕ ХАЈУЦИ И ХАЈДУК СТАНКО“, (САЊА ЦВЕЈИЋ)
5.ОШ „С.НОВАКОВИЋ“, „ПРОСИДБА“ , (ЉИЉАЊА КОПРИВИЦА ЦЕРОВИЋ И ИГОР БОШКОВИЋ)
6.ОШ „С.НОВАКОВИЋ“, „МАРКО КРАЉЕВИЋ И МУСА КЕСЕЏИЈА“ , (ЈЕЛЕНА ЋОСИЋ СТАНКОВИЋ)
7. УДРУЖЕЊЕ ЉУБИТЕЉА УМЕТНОСТИ „ШАРЕНА ШАРГАРЕПИЦА“, „КАПЕТАН ЏОН ПИПЛФОКС И ГУСАРИ“ , (ЂОРЂЕ ДАМЊАНОВИЋ)
8.ОШ „С.НОВАКОВИЋ“ , „ВИКЕНД ЖУРКА“ , (САЊА ЦВЕЈИЋ)
Овогодишњи Фестивал имао је и једну особеност- ученици ОШ „Лаза Лазаревић“ извели су  представу на енглеском језику.
Програм Фестивала ове године обогаћен је и музичким наступом Саре Андрић, учене наше школе, која је певала песме „Mery, do you know“ и плесном тачком Теодоре Павловић.
Жири у саставу: Слађана поповић , професор  српског језика и књижевности (ОШ „Мајур“) ;
Слађана Вујаковић, професор српског језика и књижевности (Ош „В.Караџић“) и
Тања Павловић, наставница ликовне културе (ОШ„С.Новаковић“) имао је задатак да изабере најбољег глумца и најбољу глумицу у свакој представи. Овако су гласали:
1.ОШ „МАЈУР“, „УМОРНА МАМА“ , (АКТИВ 3.РАЗРЕДА)
Најбољи глумац : САво Стјепановић     најбоља глумица: Нина Аћимовић
2.ОШ  „ЛАЗА ЛАЗАРЕВИЋ“, „THE WIZARD OF OZ”, (ЈЕЛЕНА СТЕПАНОВИЋ)
Најбољи глумица: Ана Моравчевић     најбоља глумица: Јана Нишевић
3.ОШ „КРАЉ АЛЕКСАНДАР КАРАЂОРЂЕВИЋ“, „КО НЕКАД У ОСАМ“,  (СВЕТЛАНА ГРУЈУЋ)
Најбољи глумац : Огњен МИлићевић     најбоља глумица: Милца Којић
4.ОШ „С.НОВАКОВИЋ“, „СРЕТОШЕ СЕ ХАЈУЦИ И ХАЈДУК СТАНКО“, (САЊА ЦВЕЈИЋ)
Најбољи глумац : Андеј Лазић     најбоља глумац: Лазар Јованић
5.ОШ „С.НОВАКОВИЋ“, „ПРОСИДБА“ , (ЉИЉАЊА Николина Стојићевић
6.ОШ „С.НОВАКОВИЋ“, „МАРКО КРАЉЕВИЋ И МУСА КЕСЕЏИЈА“ , (ЈЕЛЕНА ЋОСИЋ СТАНКОВИЋ)
Најбољи глумац : Драган Петровић     најбоља глумица: Тамара Јакољевић
7. УДРУЖЕЊЕ ЉУБИТЕЉА УМЕТНОСТИ „ШАРЕНА ШАРГАРЕПИЦА“, „КАПЕТАН ЏОН ПИПЛФОКС И ГУСАРИ“ , (ЂОРЂЕ ДАМЊАНОВИЋ)
Најбољи глумица : Дуња Максимовић     најбоља глумица: Александар Васић
8.ОШ „С.НОВАКОВИЋ“ , „ВИКЕНД ЖУРКА“ , (САЊА ЦВЕЈИЋ)
Најбољи глумац : Александар Марковић     најбоља глумица: Александра Васић

Репертора овогодишњег Фестивала и био врло разновестан и клалитетан па  рад наставника и ученика заслужује највише оцене.

слике

Вече Биологије

У четвртак, 21.12.2017. у 15:30, у школи на Летњиковцу одржано је Вече биологије. Опширније...

И други су писали о нама:

http://www.zzps.rs/novo/index.php?jezik=sr&strana=vest&n=529

Фестивал науке Актив физике и тио организовали су посету фестивала науке. Посети је присуствовало 44 ученика шестог, седмог и осмог разреда из све три издвојене јединице наше школе. То су ученици који могу пратити напредни ниво. Посети је присуствовало још четири наставника, чланова актива.

слике

Новогодишња приредба

Ученици трећег један, са својом учитељицом, Ружицом Матић, обрадовали су родитеље, баке и деке приредбом за Нову годину. Весела приредба била је занимљива, пуна песме и играња, глуме и музике.

слике

Предавање о саобраћају Наши ђаци трећаци обновили су своја знања о саобраћају, о прописима и правилима понашања на путу од куће до школе, опасностима и последицама, уколико све то не поштују. Предавачи су били припадници Саобраћајне полиције из Шапца.

слике

Дабар такмичење

Ове године, више од 60 наших ученика, учествовало је први пут на Дабар такмичењу у више категорија: Јуниор 2, Дабарчић и Млади Дабар. Наши ученици остварили су веома добре резултате: Анћела Радивојевић са 74 поена, Вељко Марковић са 91 поеном и Михаило Лукић са 143 поена. Такмичење  у нашој школи организовала је наша професорка Информатике Ивана Новаковић, а у категорији Јуниора 2 учествовали су ученици учитељице Ружице Матић.

слике

Добри домаћини

Наша школа годинама је добар домаћин различитим скуповима,семинарима и предавањима. Тако је и 25. новембра 2017.г. нова летњиковачка школа била препуна просветних радника који су присуствовали бројним семинарима у организацији Учитељског друштва Шабац.

слике

Волимо физичко

Мали Стојановци не могу да се похвале великом салом за физичко, али су поносни на све што ураде у њој. Часовима у својој фискултурној сали се радују јер знају да ће они бити испуњени разноврсним садржајима важним за њихов развој.

слике

Народна традиција Одељење 2-4 је организовало радионицу на тему ткања ћилима. Шта мислите ко је вреднији?

слике

Дан школе

Ове године, Дан школе, Стојановци су прославили уз песму и игру. Програм је изведен под називом ,,Стојановизија''. Тема приредбе и изложбе у холу школе била је управо музика и све што она нама пружа. Ученици и наставнице су се потрудили да својим програмом развеселе многобројну публику- своје другаре, родитеље и уважене госте из других школа. Прослава је настављена у сали црквеног дома уз прикладну закуску за коју су се постарале наше вредне колегинице.

слике

Стони тенис

Окружни такмичење у стоном тенису - треће место у појединачној и у екипној категорији.

слике

Дечја недеља

Протекла недеља била је у нашој школи у знаку спорта, игре, плеса, дружења и шарених маски.
Мали Стојановци такмичили су се на спортским теренима у фудбалу, ,,Између две ватре'', трчању и гимнастици. Весело и узбудљиво било је у матичној школи, на Летњиковцу, Поцерском Причиновићу и у Врањској. Посебни дани били су намењени посетама предшколаца и деце из дневног боравка. Петак је и овог пута био у знаку веселих и узбудљивих маски наших малих ђака. После дефилеа свих одељења деца су изводила своје припремљене тачке, певали су и глумили на задовољство маскиране публике.
Ова дечја недеља памтиће се до следеће године.

слике

Изложба кућних љубимаца Горња Врањска

Додела кованица

Додела сребрних кованица за Ђака генерације 2016/17. године за основне и средње школе 4.10.2017. Уб.

слике

 

Европски Дан језика

Европски дан језика, 26. септембар, и ове године обележен је у Шапцу на посебно леп и хуман начин, манифестацијом под називом „Оптимизам крепи организам“.  У организацији Културног центра Шабац, у суботу 23.септембра, у пешачкој зони, ученици и наставници шабачких основних и средњих школа „продавали“ су дечје рукотворине са порукама оптимизма на разним језицима, а сав сакупљен новац  дат је у  добротворне сврхе удружењу родитеља деце оболеле од малигних болести „Звончица“, при Институту за здравствену заштиту мајке и детета Србије. Наша школа се , као и претходних година, радо одазвала позиву. Штанд који су опремили наши ученици и наставници био је леп и веома посећен.

слике

 

Чивијашки карневал

Од 14. до 16.септембра одржан је Чивијашки карневал. И ове године Стојанову школу представљале су Барбике, наше ученице које су се припремале уз велику помоћ наставница Славке Јаковљевић и Мирјане Гајић. Њихов наступ био је награђен великим аплаузом публике, исто као и претходних година.

слике

Дечји карневал

Дечја карневалска група наше школе учествовала је поново на Дечјем чивијашком карневалу. Имали су успешан наступ захваљујући припремама и великој помоћи учитељице Љубице Павловић.

слике