Матична школа

ОШ "Стојан Новаковић" почела је да ради 1965. године. По постојању то је најмлађа основна школа у Шапцу, а по броју ученика једна од највећих.

Више

ИО Летњиковац

Школска зграда на Летњиковцу је нова. Почела је са радом 2003. године. Савремена је по простору, опремљена новим наставним кадром...

Више

ИО Горња Врањска

Школа у Горњој Врањској је смештена у згради која је реновирана пре неколико година. Налази се у центру села. Настава се одвија у 5 учионица ...

Више

ИО Поцерски Причиновић

Зграда школе у Поцерском Причиновићу је уређена и реновирана. Школа се састоји од две учионице и канцеларије за наставнике ...

Више

Прослава Светог Саве, 27. јануар 2018. У холу наше нове школе на Летњиковцу, на прослави светог Саве, било је свечано у присуству многобројних ученика, наставника, родитеља и поштованих гостију који су својим доласком увеличали нашу школску славу. Вредне колеге, вероучитељи, наставнице Српског језика и Музичке културе, као и претходних година, припремили су пригодан програм о животу и раду великог просветитеља. Свештеници наше цркве на Летњиковцу очитали су молитву на почетку приредбе. Након завршетка, наставници и гости присуствовали су свечаном ручку.

слике

Државни турнир 2017-2018.г.- Вода је жива

Претходне и ове године, 6 ученика шестог разреда Стојанове школе учествовало је на турниру заједно са 4 ученика из ОШ ,,Н. Велимировић", као једина екипа из Шапца, заједно са менторима. Њихова менторка је наша наставница информатике Ивана Новаковић и колеге Предраг Васић и Маријана Радаковић. Ивана Новаковић је прошле године освојила пехар за најбољег ментора сезоне.Ове године наша екипа освојила је прво место и трофеј у једној од 4 категорије и у укупном пласману 8.место од 20 екипа. Подршка овој сјајној и перспективној младој екипи је Центар за стручно усавршавање Шабац.

слике

Фестивал мале драме

Чаробњак из Оз, Марко Краљевић и Муса Кесеџија, хајдуци, хајдук Станко, заљубљени тинејџери, уморна мама, гусари и аждаја су ликови из представа који су се представили на сцени Основне школе „СТојан Ноаваковић“ на Летњиковцу.
У суботу, 23.12.2017. одржана је друга смотра драмских секција основних школа. Фестивал је отворио музички наступ предшколаца из вртића „Слобода“ (васпитачице Р.Бабић и Б.Јовановић) који су у веслом и новогодишњем расположењу започели фестивал.
Другу годнину Фестивал мале  драме окупио   је 110 талентованих  ученика  из шабачких основних школа и позоришних група. У такмичарском делу на Фестивалу су учествовали:
1.ОШ „МАЈУР“, „УМОРНА МАМА“ , (АКТИВ 3.РАЗРЕДА)
2.ОШ  „ЛАЗА ЛАЗАРЕВИЋ“, „THE WIZARD OF OZ”, (ЈЕЛЕНА СТЕПАНОВИЋ)
3.ОШ „КРАЉ АЛЕКСАНДАР КАРАЂОРЂЕВИЋ“, „КО НЕКАД У ОСАМ“,  (СВЕТЛАНА ГРУЈУЋ)
4.ОШ „С.НОВАКОВИЋ“, „СРЕТОШЕ СЕ ХАЈУЦИ И ХАЈДУК СТАНКО“, (САЊА ЦВЕЈИЋ)
5.ОШ „С.НОВАКОВИЋ“, „ПРОСИДБА“ , (ЉИЉАЊА КОПРИВИЦА ЦЕРОВИЋ И ИГОР БОШКОВИЋ)
6.ОШ „С.НОВАКОВИЋ“, „МАРКО КРАЉЕВИЋ И МУСА КЕСЕЏИЈА“ , (ЈЕЛЕНА ЋОСИЋ СТАНКОВИЋ)
7. УДРУЖЕЊЕ ЉУБИТЕЉА УМЕТНОСТИ „ШАРЕНА ШАРГАРЕПИЦА“, „КАПЕТАН ЏОН ПИПЛФОКС И ГУСАРИ“ , (ЂОРЂЕ ДАМЊАНОВИЋ)
8.ОШ „С.НОВАКОВИЋ“ , „ВИКЕНД ЖУРКА“ , (САЊА ЦВЕЈИЋ)
Овогодишњи Фестивал имао је и једну особеност- ученици ОШ „Лаза Лазаревић“ извели су  представу на енглеском језику.
Програм Фестивала ове године обогаћен је и музичким наступом Саре Андрић, учене наше школе, која је певала песме „Mery, do you know“ и плесном тачком Теодоре Павловић.
Жири у саставу: Слађана поповић , професор  српског језика и књижевности (ОШ „Мајур“) ;
Слађана Вујаковић, професор српског језика и књижевности (Ош „В.Караџић“) и
Тања Павловић, наставница ликовне културе (ОШ„С.Новаковић“) имао је задатак да изабере најбољег глумца и најбољу глумицу у свакој представи. Овако су гласали:
1.ОШ „МАЈУР“, „УМОРНА МАМА“ , (АКТИВ 3.РАЗРЕДА)
Најбољи глумац : САво Стјепановић     најбоља глумица: Нина Аћимовић
2.ОШ  „ЛАЗА ЛАЗАРЕВИЋ“, „THE WIZARD OF OZ”, (ЈЕЛЕНА СТЕПАНОВИЋ)
Најбољи глумица: Ана Моравчевић     најбоља глумица: Јана Нишевић
3.ОШ „КРАЉ АЛЕКСАНДАР КАРАЂОРЂЕВИЋ“, „КО НЕКАД У ОСАМ“,  (СВЕТЛАНА ГРУЈУЋ)
Најбољи глумац : Огњен МИлићевић     најбоља глумица: Милца Којић
4.ОШ „С.НОВАКОВИЋ“, „СРЕТОШЕ СЕ ХАЈУЦИ И ХАЈДУК СТАНКО“, (САЊА ЦВЕЈИЋ)
Најбољи глумац : Андеј Лазић     најбоља глумац: Лазар Јованић
5.ОШ „С.НОВАКОВИЋ“, „ПРОСИДБА“ , (ЉИЉАЊА Николина Стојићевић
6.ОШ „С.НОВАКОВИЋ“, „МАРКО КРАЉЕВИЋ И МУСА КЕСЕЏИЈА“ , (ЈЕЛЕНА ЋОСИЋ СТАНКОВИЋ)
Најбољи глумац : Драган Петровић     најбоља глумица: Тамара Јакољевић
7. УДРУЖЕЊЕ ЉУБИТЕЉА УМЕТНОСТИ „ШАРЕНА ШАРГАРЕПИЦА“, „КАПЕТАН ЏОН ПИПЛФОКС И ГУСАРИ“ , (ЂОРЂЕ ДАМЊАНОВИЋ)
Најбољи глумица : Дуња Максимовић     најбоља глумица: Александар Васић
8.ОШ „С.НОВАКОВИЋ“ , „ВИКЕНД ЖУРКА“ , (САЊА ЦВЕЈИЋ)
Најбољи глумац : Александар Марковић     најбоља глумица: Александра Васић

Репертора овогодишњег Фестивала и био врло разновестан и клалитетан па  рад наставника и ученика заслужује највише оцене.

слике

Вече Биологије

У четвртак, 21.12.2017. у 15:30, у школи на Летњиковцу одржано је Вече биологије.

Опширније...

Фестивал науке Актив физике и тио организовали су посету фестивала науке. Посети је присуствовало 44 ученика шестог, седмог и осмог разреда из све три издвојене јединице наше школе. То су ученици који могу пратити напредни ниво. Посети је присуствовало још четири наставника, чланова актива.

слике

Новогодишња приредба

Ученици трећег један, са својом учитељицом, Ружицом Матић, обрадовали су родитеље, баке и деке приредбом за Нову годину. Весела приредба била је занимљива, пуна песме и играња, глуме и музике.

слике

Предавање о саобраћају Наши ђаци трећаци обновили су своја знања о саобраћају, о прописима и правилима понашања на путу од куће до школе, опасностима и последицама, уколико све то не поштују. Предавачи су били припадници Саобраћајне полиције из Шапца.

слике

Дабар такмичење

Ове године, више од 60 наших ученика, учествовало је први пут на Дабар такмичењу у више категорија: Јуниор 2, Дабарчић и Млади Дабар. Наши ученици остварили су веома добре резултате: Анћела Радивојевић са 74 поена, Вељко Марковић са 91 поеном и Михаило Лукић са 143 поена. Такмичење  у нашој школи организовала је наша професорка Информатике Ивана Новаковић, а у категорији Јуниора 2 учествовали су ученици учитељице Ружице Матић.

слике

Добри домаћини

Наша школа годинама је добар домаћин различитим скуповима,семинарима и предавањима. Тако је и 25. новембра 2017.г. нова летњиковачка школа била препуна просветних радника који су присуствовали бројним семинарима у организацији Учитељског друштва Шабац.

слике

Волимо физичко

Мали Стојановци не могу да се похвале великом салом за физичко, али су поносни на све што ураде у њој. Часовима у својој фискултурној сали се радују јер знају да ће они бити испуњени разноврсним садржајима важним за њихов развој.

слике

Народна традиција Одељење 2-4 је организовало радионицу на тему ткања ћилима. Шта мислите ко је вреднији?

слике

Дан школе

Ове године, Дан школе, Стојановци су прославили уз песму и игру. Програм је изведен под називом ,,Стојановизија''. Тема приредбе и изложбе у холу школе била је управо музика и све што она нама пружа. Ученици и наставнице су се потрудили да својим програмом развеселе многобројну публику- своје другаре, родитеље и уважене госте из других школа. Прослава је настављена у сали црквеног дома уз прикладну закуску за коју су се постарале наше вредне колегинице.

слике

Стони тенис

Окружни такмичење у стоном тенису - треће место у појединачној и у екипној категорији.

слике

Дечја недеља

Протекла недеља била је у нашој школи у знаку спорта, игре, плеса, дружења и шарених маски.
Мали Стојановци такмичили су се на спортским теренима у фудбалу, ,,Између две ватре'', трчању и гимнастици. Весело и узбудљиво било је у матичној школи, на Летњиковцу, Поцерском Причиновићу и у Врањској. Посебни дани били су намењени посетама предшколаца и деце из дневног боравка. Петак је и овог пута био у знаку веселих и узбудљивих маски наших малих ђака. После дефилеа свих одељења деца су изводила своје припремљене тачке, певали су и глумили на задовољство маскиране публике.
Ова дечја недеља памтиће се до следеће године.

слике

Изложба кућних љубимаца Горња Врањска

Додела кованица

Додела сребрних кованица за Ђака генерације 2016/17. године за основне и средње школе 4.10.2017. Уб.

слике

 

Европски Дан језика

Европски дан језика, 26. септембар, и ове године обележен је у Шапцу на посебно леп и хуман начин, манифестацијом под називом „Оптимизам крепи организам“.  У организацији Културног центра Шабац, у суботу 23.септембра, у пешачкој зони, ученици и наставници шабачких основних и средњих школа „продавали“ су дечје рукотворине са порукама оптимизма на разним језицима, а сав сакупљен новац  дат је у  добротворне сврхе удружењу родитеља деце оболеле од малигних болести „Звончица“, при Институту за здравствену заштиту мајке и детета Србије. Наша школа се , као и претходних година, радо одазвала позиву. Штанд који су опремили наши ученици и наставници био је леп и веома посећен.

слике

 

Чивијашки карневал

Од 14. до 16.септембра одржан је Чивијашки карневал. И ове године Стојанову школу представљале су Барбике, наше ученице које су се припремале уз велику помоћ наставница Славке Јаковљевић и Мирјане Гајић. Њихов наступ био је награђен великим аплаузом публике, исто као и претходних година.

слике

Дечји карневал

Дечја карневалска група наше школе учествовала је поново на Дечјем чивијашком карневалу. Имали су успешан наступ захваљујући припремама и великој помоћи учитељице Љубице Павловић.

слике